查看: 25964|回復: 349
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[智力]非洲部落

http://www.ulandsspillet.dk/game.html

唔知有無人貼過呢 幫主角種好塊田

佢講D文大家應該唔識聽 因為唔係英文黎 遇上佢講野情況 SKIP得就SKIP-.-
其實唔係好難 因為全部都有關連

攻略(自己打嫁><)

第一個場 有小草 將佢放係紅色花盆 TAKE鋤頭 入屋 TAKE水同校服 係米袋TAKE米罐 將米放係女人個鍋到 加水落去 佢會搞動 出屋用剩餘水幫細路沖身 向右行 自己塊田 用鋤頭 係右上拾木同水桶 再過右場 狗旁有繩 再過右 見到老女人 係佢屋前TAKE 藍杯比佢 用繩索住驢仔 番到自己間屋入屋 將木放係爐下 佢會燒餅 燒完按一下角色會食左 之後出村

見路上一個女人 拾鞋 向右行 見2長老 再右行 見2個男仔 旁邊有鐵片 拾起 有鞋 番去樹下 入得石路用開水喉注水 地下有彩布,STICK同水喉 將STICK比老人 佢比斧頭你 入右下路 見男人坐係到 唔好理 過右 再行右見狼 用斧打狼 狼走 女人得救 送種子 在呢個場拾木枝 拾好TAKE走 回到村口 比木枝個女人 佢會比麵粉你

入自己屋同樣做燒餅比細路食 佢會掉下繩子 拾起 去田 播種 曬水 用鐵片幫老女人修好屋頂 出到村去到2男仔到 比彩布同繩佢 佢地走開  右行 地下有葉子 草 向上係入樹林番學 係學校門口TAKE 木架 入課室 聽佢講一大堆野 拉SCREEN 角色自動畫圖 係台面TAKE紙同手鍊 離開 回到分叉路 行右 見牛車比草佢食 佢走 拾走牛糞 右行 見神父 藍西裝佬 比手鍊佢 佢比錢你 去MARKET 買瓜子 回到田邊
放木架水桶水喉 播瓜子 拖肥 回屋 比葉子個女人 佢會比刀你 回田 用刀CUT水喉 倒得水

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
kenken1212 + 8 有攻略

查看全部評分

回復

好難玩呀><
想睇攻略

睇完....去到第2次煮野個到玩唔到呀
搵唔到水

回復 支持 反對

原帖由 好多壓力呀 於 2007-4-16 10:39 發表
好難玩呀><
想睇攻略

睇完....去到第2次煮野個到玩唔到呀
搵唔到水

入到去,第2張圖個人對住我笑=.=好樣
我都好多壓力架
回復 支持 反對

幾好玩
好難呀......
我要攻略
回復 支持 反對

好難玩呀