打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 第三次辯論大會(改機)

關閉 [複製鏈接]
改機本黎就系影響曬遊戲平衡
不論對戰or任務
回復

GM都隻眼開隻眼閉....
回復

=.=....正方+1(由心出發)
回復

改機本來就係官方不接受的存在
無論用黎做咩都係錯ge
仲會助長掛機同大量2人任場搞到ser好lag
升機升得太快又點,到頭黎連機體性能都未搞清就去打OC都會比人輕鬆KO做送分王
回復

遲早都會慢慢消失
對戰唔洗講都知會一定封
而任務頻好多人都係度話,有無新改既人在
照推算,用愈新的機就會愈無外掛
咁遲下就會無人用到改機
任頻唔封的原因可能是知道之後的更新會令到改機的人愈少
所以就唔封任頻的人
回復

我都唔知你班友係冇常識定係冇家教[/code]
但我希望你地可以冷靜咁分析下件事

改機就是私自改用遊戲模組   
而GAMEONE 俾得起錢代理SD高達 即系係佢就係SD高達既管理人
SD高達亦都係屬於GAMEONE既資本
如果我地改動遊戲模組 係法律上都算係犯法既行為
作為廠商既GAMEONE實在有權利防止咁既行為出現
為其他玩家帶來公平性 以免影響遊戲運作
所以封帳 係一件好正常既事

咁我依家想問下你地依d班講到改機咁大道理  
咁正確既XXX  
難道你媽從小沒教你不要做犯法事情嗎?
你有何道理何言???有本事咪告上GAMEONE
你咪又一樣冇聲出? 俾人告返你改模組都似

你地成日話任務依樣難 果樣難 升機又難升 改G又冇刷
咁我依家係到問下諸位
你們有冇係SD高達剛開服既時候玩過呢?
你們明白那時無外掛無改機既SD高達是多麼有趣??
任務即使多難   我地依班老一輩既玩家都經歷過
你試過自己係一個連OC都冇S機都唔多部既情況之下
解過1個EX任嗎?
你清楚成功解任時那種喜悅嗎?
你說OC難升 那我想問 如果GAMEONE唔出OC系統又如何保得住收入同人流?
以前冇改機既時候 難道我們就唔洗OC? 我地咪又係以自己既努力 揭而不捨既精神去沖 雖然有失樂 但在成功那一刻 亦代表你對刻機體既熟悉  唔通就咁用改機打打打打打 打到滿經就沖會提升你對果部機既技術?

試問邊隻game係有外掛既情況下運作重好流順
你說CSO? CSO玩十場一般有成六-七場有外掛既 唔通你想SD都係咁?
定係好似HP果 汁左就算?

好好諗清楚你既立場吧

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
buss1 + 1 懷念舊sd...說的真好
天光喇 + 1 有理據

查看全部評分

回復

無左改機升lv好難姐......
回復

官方已無能打擊改機了
回復

無左改機升lv好難姐......
oscar119 發表於 7-11-2011 18:48

有多難?一鋪一鋪對戰不就可以了?
追求OC高有用嗎?不懂用該部機還是一樣做炮灰

就算不打對戰,刷任7不就可以了?一定要用改機?
回復

改機令遊戲變得無成功感
回復