查看: 11322|回復: 221
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] (轉自巴哈)NEXON 宣布《CSO》續作《絕對武力 2 Online》研發中

NEXON 今(5)日宣布,NEXON 與 Valve 再次合作,研發旗下熱門第一人稱射擊線上遊戲《絕對武力 Online》續作《絕對武力 2 Online》。

《絕對武力 2 Online》將採用最新版本的 Source 引擎來研發,希望呈現比前作《CSO》更加進化的遊戲畫面,且攻擊時的操作感與反應也將加以強化。《絕對武力 2 Online》將具備強大的平衡性,除了《CSO》原有模式外,也將追加更多趣味的內容。

NEXON 與 Valve 再次攜手《絕對武力 2 Online》,並擁有包含日本、韓國、台灣、東南亞、中國等遊戲發行權,希望擴大在亞洲 FPS 市場的地位。

NEXON 表示,該公司於 2007 年與 Valve 合作《CSO》,之後在韓國上市後以多樣化的內容與每年持續的更新贏得固定玩家支持,目前遊戲在亞洲五個國家都創下好成績,包括中國大陸最高同上達 50 萬人、台灣達 7 萬人等,相當受到歡迎。
回復

其實係咪要期待呢..?
回復 支持 反對

快d賣ac先
回復 支持 反對

正,我一定會放棄CSO
回復 支持 反對

到時D人去曬2
咁CSO呢?
我們花錢買過的東西呢?我不要賠償- -
回復 支持 反對

希望CSO好玩過CSO2!!!
希望CSO少掛過CSO2!!!
希望CSO小學雞少過CSO2!!!
希望CSO相比CSO2,,CSO一直受歡迎!!!!!!!!!
回復 支持 反對

如果到時CSO與CS2O分開兩隻遊戲,那可就悲哀!
回復 支持 反對

老實講如果CSO2 好似CSS咁 玩一般,KZ(包埋屍)  都唔洗諗轉玩CSO2
一般:無得wall人,彈道變左仲有一d位改左eg閃光彈 真係閃到隻眼有少少痛
kz:物理轉曬連跳可以話極少速,想用MCJ 落地個下會減速 仲有係lj唔到的- -
回復 支持 反對

我個AC點算=( 抽番泥既槍點算 出咩CSO2姐:[ 出泥做咩=[
回復 支持 反對

出左既話,cso1定冇咩人玩
冇咩人玩就結業!!!!
回復 支持 反對