打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 點評自己個人強化槍械區[點評好 重重有賞!!]

回復  血映雪

可能近排天氣炎熱/春夏之交,d人容易燥底~.所以,近排特別多罵戰... ...
MAKxCF 發表於 15-5-2013 08:36 PM

我諗唔一定同天氣有關,
    通常呢D罵戰,係有人先無理取鬧,小事化大先搞成咁
    而呢D人無論咩時候都有機會出現
    所以唔可以將此罵戰歸咎於"天氣問題"
    好似我同另一位會員咁,
    就算要同一個唔講道理,死都唔認自己錯重要不停轉移話題既人講野
    我地亦都盡量保持刻制,就算浪費寶貴既時間,耐心咁指出佢既錯處
    不過經過幾頁既留言上千字既回復,仍然毫無進展,猶如"原地踏步"
    本人見勢色不對,再討論落去唔會有任何結果,就立刻停止和該人的爭論
    其後該人仍然認為問題所在係有人針對佢在先,目的係令佢禁言,並表示絕對唔會讓步
    甚至漠視版主的警告,表示"要處罰就隨便"...唉

係呢件事上,我學到既就係唔應該同明顯係無理取鬧既人爭論
    繼續同佢嘈落去,唔係版主黎阻止,真係唔知幾時先會停
    如果你都不幸遇到呢D人,冷靜,記住我講既野
    唔好同佢嘈,咩都話佢岩哂咁就得架啦

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
倉井影 + 30 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

我想問下m95強化傷害同命中作用大唔大
我把m95中哂呢幾樣,重唔重置好?

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
倉井影 + 20

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 555# qwqw135790

但係我睇左呢篇
    http://tw.meetgee.com/MiniSite/Topic/View.aspx?ID=2044809&;GameID=8131
    +2同+0既傷害相差非常小
    蛇姬係咪真係有必要加傷...?

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
倉井影 + 60

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 557# qwqw135790

呢把我主要拎黎打一般
    就算拎把傷2黎打屍都係加得20傷害
    放大再放大都冇咩影響
回復 支持 反對

回復 560# 雪影乂偉

提升後座力對征服者影響唔大,建議+3後
    可參考呢篇:http://tieba.baidu.com/p/2205188994

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
倉井影 + 50

查看全部評分

回復 支持 反對

影響唔大仲+3後?唔+傷害?
雪影乂偉 發表於 6-9-2013 10:48 PM

機槍主要都係連發,後座點都要加架啦
    如果把野主要拎黎打一般,加1傷
    可增加m60一槍爆頭秒殺既距離
回復 支持 反對

if挽機甲爭霸點強化
雪影乂偉 發表於 6-9-2013 11:08 PM

打機甲最緊要都係連發同命中
    2命3後3連
回復 支持 反對

回復 567# TonY乂佐助

其實用女角黎打人,攻擊力偏低,是常識吧,邊關把槍事
    女角本身就唔係用黎做正面攻擊而係支援隊友/突襲敵人
    m60強化連發效果非常好,強化傷害倒不如強化連發
    係機甲模式一把高輸出既槍先係最重要(女角黎講)
    btw 我比較推薦用mg36,射速快火力大機動性高,命中都好過mg3
回復 支持 反對

+左傷害打遊騎兵唔係更勁咩
雪影乂偉 發表於 12-9-2013 06:36 PM

[個人意見]
    我覺得把野加命中黎打遊騎兵重好
    玩大場經常見到D遊騎拎m14係到camp
    加命中黎增加射程係好過加後座
    加彈匣都好,不過我覺得加其他會好D咁lo
回復 支持 反對

回復 571# TonY乂佐助

mg3會勁過mg36咩..
    呢把野以前係勁,不過呢家都俾其他機槍取代哂