查看: 21343|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] Skyline超詳盡圖文.影片 卡C教學 by AnDyTo

教學影片
https://www.youtube.com/watch?v=jLboNkoGyaQ
想係Skyline中成為逃脫高手?但係又中正D神人係度洗莫名其妙?還是你除了有神一樣的敵人,還有豬一樣的隊友?搞到你次次都贏唔到?
亡命大廈捷徑多,令僵C洗場提供了一個不錯的環境.但只要有效率地卡C,"逃脫專家"也是屬於你的!
首先,我提議大家可以用散彈OR炎殺黑龍.因他們的僵C擊退力都十分強.
第二剛是撿生命探測器.對初哥十分有幫助
]

紅色的箭咀是逃走的方向.綠色的地方是你卡C的位置 藍圈則是要注意的地方

這裡絕不能讓僵C上到帳篷.直至他從下面的通道離開.便馬上再移動到下一地點

守住E制的附近,小心左邊會有C從捷徑跳過來

跟住再沿住LIFT一直行,行到泥呢到就可以卡C.但時間不多,最多2-3秒

之後便要用到邊行邊卡的方法.不時望後來拉遠距離

可以先在這裡守一守.把僵C打下去

這裡等的時間較耐.可以長守把上來的僵C都打落去

把藍色地方的僵C打下來!

一個會令你功虧一簣的地方.一定要把僵C打落街!!

最後在這裡再卡一卡C.一倒數便要馬上離開.否則便會來不及了

最後祝大定早日拿到逃脫專家!

附送最新影片:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 4樂點 +200 Bravo! +3 收起 理由
想點?!×.× + 1 參與活動
jacky1d01 + 1 精品文章
倉井影 + 200 原創內容,超有心機,樂點200
kelvinchm + 1 多謝教學

查看全部評分

回復

發現紅雞(重點誤(?))
回復 支持 反對

其實就算你1個識走都無用 呢個場太多唔識玩既人亂行之後比屍清哂到最後又係FAIL
呢個場唔似古堡可以一味靠速度令人類獲勝,要合作同時你的隊友們也要有相當的逃脫技巧
回復 支持 反對

回復 3# yikhei1

所要咪要教d人卡c~
回復 支持 反對

回復  yikhei1

所要咪要教d人卡c~
lkp101126 發表於 14-4-2013 18:52

街場啲人本身已經行得夠慢,仲叫佢卡屍...姐係叫佢自殺

p.s. 近排做緊莫名但你又教人卡屍
回復 支持 反對

好詳盡咁,先回後看
回復 支持 反對

支持下先,,,起碼 真係有D方法有用
回復 支持 反對

俾你睇下呢段,重點係2:17
回復 支持 反對

直接DEMO
一開波就GG啦
BTW
回復 支持 反對

回復 8# ZoMble乂幻月

呢個BUG我都識.不過GM依家封左個位LA.你依家點試都唔得= =
回復 支持 反對