查看: 11787|回復: 66
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]Skull-1玩命骷髏 分析及心得

[原創]Skull-1玩命骷髏 分析及心得~

前言:
大家好,又是我,國慶快樂~~今次就為之前熱門既 Skull-1玩命骷髏 做評測~

介紹:

玩命骷髏(skull-1)裝載了7發50口徑反屍殭用的特殊子彈,
可分為A/B兩種攻擊模式:
A模式能給予目標致命一擊/B模式可快速連射發射攻擊,威力非同小可!

推出時間/購買方式:

韓國版已於2011年9月22日推出
台灣版版已於2011年9月27日推出
香港版已於2011年9月27日推出
中國大陸已於2011年9月28日推出

商城購買,限時發售永久制(沒有限時制發售)

外觀:
在地上:

把手槍比我想像中還要帥~

第一人稱:

^^^^有骷髏骨頭既圖案

站立攞住把槍個chok樣:

蹲下攞住把槍個chok樣:

汁槍圖示:

殺人圖示:

夜鷹 .50C/森蚺左輪/玩命骷髏Skull-1 比較:

夜鷹
森蚺左輪 玩命骷髏
攻擊 47 39 47
命中 45 68 72
發動 70 70 70
連發 81 83 84
重量 85 85 85
總計 328 345 358

攻擊:具有與夜鷹一樣的攻擊力,爆頭(有甲)可以秒殺,打身與夜鷹都是3槍一個(唔計HS)
命中:比夜鷹高很多,配合攻擊,真的是很有威力~
發動:全部一樣,後助力都係咁大
連發:也比兩支手槍高,如果想大D,還有B模式選擇
重量:全部一樣?......(skull-1是1.95公斤,而夜鷹是1.8公斤)

根據以上數值得出:Skull-1數值≧夜鷹和森蚺左輪

夜鷹 森蚺左輪 玩命骷髏
價格 650 600 1200
子彈口徑 .50AE .50AE .50AZ
彈夾容量 7發 7發 7發
發射速率 N/A 1200次/分 N/A
重量(有彈藥) 1.8公斤 N/A 1.95公斤

當然,有威力既槍係貴d,Skull-1既價錢大概可買兩支夜鷹!!

P.S.
1.Skull-1可穿牆
2.最高攜彈量:一般/ZM/持有高攜彈生存背心 35/70/105
3.CT/TR皆可使用

A彈道測試:

近距離可是非常大既準度!!與夜鷹差很遠~

B模式/彈道測試:

放棄左傷害既b模式,在連射/發動方面大大上升,但仍保持一定既準度~

(BOT)冇甲傷害:

基本上兩槍就會死(距離太遠或打腳不能)

1~10米距離不定注意!
184~188
48~51
49~52
63~65
34~36

有甲傷害:

0~1米05米 15米

和夜鷹一樣要3槍(打身)

優點:攻擊力比美夜鷹,有A/B兩個模式選擇,要準度有A模式,要連射有B模式,對殭屍有加乘的攻擊力和擊退力
缺點:換彈速度慢和價格高

心得:
一般:因為價格比較高,玩$800場不能購買,而玩一般(手槍戰),用這支槍也是不錯的選擇,但是中至遠距離切勿用b模式,因為會唔準,傷害低,而且連射快,同換彈慢,所以要用a模式;一般(無限制槍支)有錢的話,配合awp等重狙,是不錯的選擇~

機甲:可於遊騎兵使用,但不建議使用,因為3~4槍先殺到一隻

災厄:因為對殭屍有加乘的攻擊力,所以可以7子彈幾kill~當主槍無彈,又被殭屍包圍,就立即轉換手槍,用b模式,有機會脫離險境~打大佬戈方面就唔知勁唔勁=3=(我唔係萬能,無辦法知打王戈方面),爆箱速度為4分18秒

戰神:攻擊力lv1時,可一槍一隻(hs),比usp好~冇錢可以用呢支槍賺錢~

評分

參與人數 12樂點 +100 Bravo! +13 收起 理由
FoReVer尐駿 + 1 內容精彩
肥sam。﹏。 + 1 詳盡!
siumolkz + 1 內容精彩
anselmyuen + 1 看得出用心製作!!
hofung2010 + 1 內容精彩

查看全部評分

回復

#2彈殭屍/傷害

彈殭屍,除金鷹之外,比其他手槍優勝~

殭屍心得:
彈屍/停屍都有不錯的表現,而且有著 銀魯格 既威力,(銀魯高90左右),玩遊擊也是不錯的選擇,但係,唔好用B模式,因為會好容易冇彈,而換彈慢,就被殭屍殺死,守龜點最好也是用A模,慢慢打到隻屍冇血~
回復 支持 反對

好詳細
回復 支持 反對

期待實戰影片
回復 支持 反對

其實skull1遠距離ctrl用b mode連射都好準
回復 支持 反對

期待實戰影片
a507845363 發表於 2-10-2011 00:27

我幾時有講過有實戰影片= =,我部電腦LAG到給你3個願望\

1).加速
2).不用給50PT回大廳
3).死數增加
回復 支持 反對

其實skull1遠距離ctrl用b mode連射都好準
whoami123 發表於 2-10-2011 00:29

其實我發現左B MODE遠距離有個秘訣~
回復 支持 反對

今日比我用usp做低左
回復 支持 反對

命運  做得不錯喔  支持
回復 支持 反對