打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家發過最得人驚既夢係關於D咩

比鬼追果d夢大不了都驚醒...但係有d夢係夢到同女神一齊玩
好開心...但係一醒來發覺只係一場夢
真係可以憂鬱 ...
艾洛峰 發表於 21-7-2012 22:56

呢樣野先叫最得人驚
回復 支持 反對

回復  TinG`

咁你果時望到D咩?.?
c30033124 發表於 21-7-2012 23:50

你可以睇番前面爬下文,其實係撐唔開隻眼,但個人係醒左-.-
基本上我覺得如果你俾鬼壓,隔離又冇人既話...你都係放棄猙扎啦,
真係會連呼吸都覺得困難,咁我果次就好彩,
冇俾鬼壓到最後就俾男朋友拍塊面先無事
回復 支持 反對

係一個極具中國色彩而且風光明媚嘅山谷到

比呀哥對落山下一個有好多金魚嘅湖到......-w-"

話說呢個夢係4﹑5歲時發~

7﹑8歲時最怕係-自己一個人係一個冇人煙又昏

暗嘅廣場到遊蕩,突然全部Window示範公仔

破窗而出,追住我尼跑......之後恐怖得制唔記得lu~

10歲之後就算有咩惡夢,多數都可以再入夢鄉"報仇"

例如有次重發比呀哥推落山個夢,但知道自己發緊夢

,所以係佢推之前已經推左佢落去;P
回復 支持 反對

5多記得
只係有一次5知點解我有自己意識
想要有咩就有咩
之後~~~:lol

再有一次係
好形棍地
中左大獎<-勁真實
然後醒左lol
回復 支持 反對

好堅,係你想嗌救命都唔得,開唔到口嗌果下真係會好驚
TinG` 發表於 21-7-2012 23:48

腦訊號問題,小腦仲休息緊,但係其他正常就會咁

(思考會清晰,但全身係活動唔到)
回復 支持 反對

腦訊號問題,小腦仲休息緊,但係其他正常就會咁

(思考會清晰,但全身係活動唔到) ...
藤星 發表於 22-7-2012 00:15

其實我果陣係完全感覺到自己用力猙札,而且感覺到d肌肉實晒,我用盡晒力先郁到個頭小小撞到男朋友救我
我覺得俾鬼壓既感覺好真實,科學係解釋唔到
回復 支持 反對

其實我果陣係完全感覺到自己用力猙札,而且感覺到d肌肉實晒,我用盡晒力先郁到個頭小小撞到男朋友救我
我 ...
TinG` 發表於 22-7-2012 00:26

解釋係血液唔通以及小腦仲休息緊,先者就唔解釋。

人腦分左好多部分,而小腦係負責身體活動嘅協調,

所以當小腦發生問題,雖然唔會導致四肢殘廢,但

會出現控制異常,協調性降低,平衡和姿態控制

的喪失。

所以當小腦處於休息狀態時,身體要活動就會變

到所當困難。

而【比鬼_】多時就係大腦部分清醒,而小腦仲處

於休息狀態所致。你會發現四肢好難移動,用盡力

都只可以發出低吟,呢啲情況正因為你失去左身體

控制﹑協調能力所致。

[size=15.199999809265137px]-----------------------------------------------------------

[size=15.199999809265137px]出現原因據個人經驗認為有幾個:

[size=15.199999809265137px]1.腦含氧不足,強制令你醒過尼,令你小腦未能及時反應(24小時開冷氣?)

[size=15.199999809265137px]2.生活壓力太大(詳細唔太理解)

[size=15.199999809265137px]3.太疲累(小腦"懶床"......)

[size=15.199999809265137px]4.血液唔流通,致原因1出現(女性的話較常出現...明啦?)

-------------------------------------------

改善方法:

1.令房間空氣流通d

2.訓前沖個熱水涼

3.飲少量酒再訓

4.定期運動

------------------------------------------

其實以鬼個角度尼睇,壓你有咩用-w-"??

而且唔係壓一個bo,係一日幾百個人,又

點會咁不謀而合,潔係做"壓人"呢d小動作。
回復 支持 反對

解釋係血液唔通以及小腦仲休息緊,先者就唔解釋。

人腦分左好多部分,而小腦係負責身體活動嘅協調,

所 ...
藤星 發表於 22-7-2012 01:33

你都講得岩既,不過呢個現象都統稱俾鬼壓嫁啦雖然果陣真係會一度覺得自己會死嫁啦xd
回復 支持 反對

比鬼追果d夢大不了都驚醒...但係有d夢係夢到同女神一齊玩
好開心...但係一醒來發覺只係一場夢
真係可以憂鬱 ...
艾洛峰 發表於 21-7-2012 22:56

你既女神係邊個:lol
回復 支持 反對

係一個極具中國色彩而且風光明媚嘅山谷到

比呀哥對落山下一個有好多金魚嘅湖到......-w-"

話說呢個夢係4 ...
藤星 發表於 22-7-2012 00:11

Window示範公仔--?